Teambuilding

 

ABC Events is een evenementenorganisatie, gespecialiseerd in teambuilding. Steeds meer bedrijven houden zich bezig met teambuilding. Dit komt doordat een goed werkend team nu eenmaal zorgt voor een betere prestatie.

Hoe smeed je een groep individuen tot een hecht team? Een actieve outdooractiviteit of een dag varen is goed voor de sfeer en de onderlinge verhoudingen. Maar om ervoor te zorgen dat het team echt gaat samenwerken en doelgericht te werk te gaat zijn er een aantal zaken nodig: een team, een rolverdeling, diverse taken en een einddoel. 

Teams en teambuilding

We maken allemaal deel uit van één of meerdere teams. Denk aan het afdelingsteam, het verkoopteam, een uitvoeringsteam, een projectteam of sportteam. Individuele kwaliteiten zijn in die teams weliswaar belangrijk, maar de samenwerking maakt het verschil. Eén plus één is drie. Zowel in prestaties als in kwaliteit.

Bij de activiteiten van ABC Events leert men wat een team écht is en wat de voordelen zijn van teamwork. Na de uitleg worden de teams ingedeeld en wordt er een teamleider/captain gekozen. Als teamleider heb je de hoofdrol in het teamproces. Je stuurt, schept voorwaarden, ruimt hindernissen uit de weg, creëert uitdagingen en stuurt bij indien nodig.

Richting geven en structureren is het eerste wat je bij ABC Events over teambuilding uitgelegd krijgt. De eerste stap is namelijk duidelijkheid scheppen over de richting, de ambitie of koers. Dit zal gedaan worden aan de hand van het gekozen bedrijfsevenement. De teamleden moeten daarnaast weten wat de doelstelling is van de organisatie, welke rol het team daarin speelt en wat daarin de bijdrage is van ieder teamlid afzonderlijk.

Liggen de koers en de doelstellingen vast, dan is het zaak de knopen door te hakken en zo goed en snel mogelijk de diverse opdrachten uit te voeren en de doelstellingen te behalen. Deze dag is een ervaring en een les voor iedereen, maar uiteraard kan er maar één de winnaar zijn.

Welk team levert onder diverse omstandigheden de beste prestaties?

Bij al onze uitjes ligt de nadruk op teambuilding en teamwork, zo ook bij de uitjes: 
Veluwe by NightProject: Lost! en Geschikt/Ongeschikt.

Thema's

t1
t2
t3
t4
t5
t6

Meest geboekt

ral11
tvl3
tcg4
Meer evenementen