Wie wordt de militaire held van St. Petersburg?

Dag 1: wodka proeverij

U vliegt per KLM rechtstreeks naar de luchthaven St. Petersburg. Direct na aankomst volgt een bus transfer naar Radisson Sonya Hotel. Het welkomstdiner vindt plaats in Restaurant RestoraN, waar traditionele Russische gerechten met een internationaal tintje worden geserveerd. Het hotel ligt vlak naast de Hermitage. Aan het eind van de avond geniet u van een proeverij ‘onder militaire leiding’ van zelfgemaakte wodka. Muziek en dans van de lokale Kosak groep zorgen voor een geweldige sfeer. Per bus keert u terug naar het hotel.

Dag 2: ‘Wie is de Mol’ in St. Petersburg, Russisch Militaire Submarine en duiken in een onderzeeër

Na het ontbijt wordt de groep opgesplitst in kleine groepjes van vijf personen. Aan de hand van ‘Wie is de Mol’ opdrachten gaan zij St. Petersburg ontdekken. De deelnemers krijgen te maken met verschillende uitdagingen: ticketcontrole met ongeldige tickets, nep diefstal, de taxi brengt de gasten naar de verkeerde plaats en met behulp van kaarten en het aanspreken van de juiste mensen, moeten ze naar hun volgende opdracht zien te komen. Als afsluiting steken zij wandelend (mits er voldoende ijs is anders per boot) de rivier de ‘Neva’ over om daar naar het Peter en Paul fort te gaan voor de lunch. Na de lunch wordt het spannende spel ‘Russisch Militaire Submarine’ gespeeld in St. Petersburg. Hierin maakt men kennis met de Sovjet geschiedenis, de Koude Oorlog en het Russische leger. Aan de hand van instructies vertrekken de groepen naar het Vasilievksy eiland, waar onderweg met jetski’s een militaire aanval wordt nagespeeld. Op het eiland staat een onderzeeër, waar een nepduik mee wordt uitgevoerd. ’s Avonds gaat u heerlijk dineren in het oude douane restaurant, waar een jazzband optreedt.

Dag 3: Off-road met jeeps en Russische Banya

Na het ontbijt rijden we zo’n 70 km buiten St. Petersburg waar we met jeeps een off-road GPS tour met verschillende uitdagingen gaan maken.
Als lunch gaat u barbecuen waarna we kennismaken met een populaire traditie uit de Russische cultuur: een bezoek aan het badhuis of banya. In een trendy ‘Banya’ in St. Petersburg gaan we zelf de effecten op ons lichaam ervaren van een op berken bladeren en takken klaargemaakt stoombad.
’s Avonds diner in het 19e eeuw oude restaurant Sadko. Zingend personeel zorgt voor een bijzondere sfeer!

Dag 4: Militaire dril oefening, vrije tijd en James Bond

Direct na het ontbijt gaat de groep naar een oude militaire basis op ca. 30 km afstand van St. Petersburg. Bij aankomst worden de deelnemers begroet door militaire commandanten en ontvangt iedereen een Russisch militair uniform. De groep wordt opgesplitst in vieren en elke groep moet vier dril oefeningen doorlopen (verkennen en vernietigen van de vijand, schieten met kanonnen, wie is de scherpste sluipschutter, wie kan door de donkere gang etc.). Deze oefening wordt afgesloten met een soldaten lunch. ’s Middags vrije tijd: u krijgt de mogelijkheid om de Hermitage of de bekende Isaac kathedraal te bezoeken.
’s Avonds dineert u met thema ‘James Bond’. Aan de casino tafels zitten een aantal croupiers. De deelnemers krijgen een aantal fiches om zelf te spelen. James Bond (acteur) zal iedereen in gezelschap van een mooie dame verwelkomen. Tijdens het diner speelt een Jazz band bekende muziek uit de films.

Dag 5: terugreis naar Nederland

Na het ontbijt reist u per KLM terug naar Nederland.

Reissom vanaf €1395,- per persoon

Inclusief:
• retourvlucht Amsterdam – St. Petersburg
• 4-nachten accommodatie in hotel Radisson Sonya
• ontbijt, lunch en diner
• transfers
• excursies zoals vermeld in programma