Dit jonge, groene en bergachtige land ligt in Midden Europa, aan de zuidrand van de Alpen. Hier tref je het prachtige meer van Bled aan en de beroemde kalksteengrotten van Postojna. Ruim 60% van de oppervlakte van Slovenië is bosgebied. Er is nauwelijks zware industrie, de buitenlucht is zuiver en er is geen sprake van milieuvervuiling.

Dag 1: Soča vallei, frisse Alpen en ecologische producten

Incentive SlovenieU vertrekt vanaf Amsterdam richting de luchthaven van Ljubljana met een vliegtijd van twee uur. Aangekomen geniet u van een welkomstlunch op een boerderij (in de Alpen) waar de maaltijd is samengesteld uit lokale producten. ’s Middags transfer langs diverse pittoreske plaatsen over de Vrsic Alpine, naar de Soča vallei. Dit is één van de mooiste valleien van Europa met een zacht klimaat, je voelt de combinatie van de frisse Alpen met de zachte temperaturen van de Middellandse Zee.
Overnachting vindt plaats in comfortabele, traditionele bungalows. ’s Avonds gaat u met uw gezelschap dineren in een restaurant, waar met lokale ecologische producten de maaltijd is samengesteld.

Dag 2: mountainbiken, klimmen, abseilen en raften

Slovenie incentiveDirect na het ontbijt beginnen we met ons uitdagende activiteitenprogramma in de Soča vallei: mountainbiken, klimmen, abseilen en raften komen aan bod. Hierna volgt een picknick lunch midden in de prachtig omgeving. Aansluitend gaan we met de trein naar Bohinj, gelegen aan één van Europa’s mooiste bergmeren welke is ontstaan door gesmolten sneeuw vanuit de Alpen. U overnacht in het Eco Bohinj Hotel met diner en ontbijt.

Dag 3: trektocht door de Alpen, bergklimmen en museum over de kaasproductie

Direct na het ontbijt, maken we een trektocht door de Alpen. Lunch wordt geserveerd in een typische berghut. ’s Middags gaan we bergklimmen, skiën en/of snowboarden. Voorafgaand aan het diner gaan we langs een museum waar we uitleg krijgen over de kaasproductie en kunnen proeven.

Dag 4: “magisch”, romantische kerkjes en culinaire specialiteit

Na het ontbijt gaan we via Bled naar Ljubljana. De charme van dit sprookjesachtig plaatsje wordt voornamelijk gevormd door het eilandje met het hierop gelegen kerkje dat door vele fotografen, toeristen, kunstenaars, pelgrims en bruidsparen als een van de meest romantische kerkjes in de Alpen wordt beschouwd. We luiden de kerkbel en volgens zeggen zullen na het luiden van de bel ‘al uw wensen in vervulling gaan’. Voor we Bled verlaten proeven we de culinaire specialiteit, genaamd “kremšnita”.
Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, is een stijlvolle Habsburgse stad die ook wel het zusje van Wenen genoemd wordt. Een Stads Safari zorgt ervoor dat wij op ludieke wijze de meeste bijzondere bezienswaardigheden te zien krijgen. Na de late lunch, vertrekt u richting de luchthaven van Ljubljana (40 minuten rijden) voor de retourvlucht naar Amsterdam.

Reissom: vanaf €595,- per persoon

Inclusief:
• retourvlucht Amsterdam – Ljubljana met Adria Airways
• 3-nachten accommodatie
• maaltijden en programma zoals hierboven beschreven