City Experience Mechelen (België) – Ontdek de verborgen parels van de stad.

Dag 1: City Experience met Belgische speciaal biertjes

’s Ochtends vertrekt u per bus/trein naar Mechelen. Reistijd: ca. 3 uur. Direct bij aankomst beginnen we met de City Experience in één van de gezelligste stadjes van Vlaanderen. Op originele wijze leren de deelnemers elkaar kennen en zo groeit de teamspirit binnen de groep. Bij de start wordt de groep opgedeeld in verschillende teams. Aan de hand van een roadboek gaan de deelnemers de stad doorkruisen en voeren verschillende opdrachten uit. City Golf, segway parcours, het proeven van verschillende regionale hapjes en bier zijn voorbeelden van de uitdagingen die de deelnemers tegemoet kunnen zien. Leuk om zo de historische en groene hoogtepunten van deze stad te verkennen.

Incentive Mechelen De lunch vindt plaats in Grand Café Den Grooten Wolsack. Een heerlijk 3-gangen menu, waar bij elke gang een ander soort bier wordt geserveerd.

’s Middags geeft u een bezoek aan de Sint Romboutstoren. Als we de 538 treden hebben beklommen, worden we beloond met een schitterend uitzicht over de omgeving en de stad Mechelen. Bij helder weer kunt u zelfs de Antwerpse haven en het Brusselse Atomium zien liggen. Op de top van de toren wordt een fris robijnrood ‘Gouden Carolus’ biertje (of cava of sapje) geserveerd. Hierna volgt een bezoek aan het automatisch klokkenspel en gaan we met de beiaardier naar de befaamde Beiaardschool waar we een concert bijwonen.

’s Avonds gaat u dineren in restaurant Puro waar een heerlijke culinaire verwennerij voor u klaarstaat. Na het diner overnacht u in hotel Vé, een hotel direct gelegen aan de Grote Markt. Een gezellig plein met diverse gezellige, sfeervolle terrassen en restaurants. De indrukwekkende oude gevels aan dit pand laten zien dat de stad een groot stuk geschiedenis met zich meedraagt.

Dag 2: van streetartist naar Belgische chocolade workshop

Na het ontbijt gaan we op stap met de Mechelse streetartist Gijs Vanhee. Hij brengt ons naar een kunstproject in de binnenstad. Lokale, binnen- en buitenlandse graffiti kunstenaars toveren kale muren om tot kleurrijke kunstwerken. Hij gaat een graffiti workshop geven en ons de fijne kneepjes van het vak leren!

De lunch wordt bereid met typische Mechelse streekproducten (waaronder de Mechelse koekoek) en speciaal bieren van één van de oudste stadsbrouwerijen.

Na de lunch doen we mee aan een drie uur durende Belgische chocoladeworkshop begeleid door professionals. U krijgt uitleg van de cacaoboon tot en met de chocolade, geïllustreerd met inspirerende filmpjes. Niet alleen leren we veel over chocolade, maar ook gaan we zelf aan de slag en mogen we verschillende soorten proeven!

Mechelen incentive chocolade workshopAan het eind van de dag keren we huiswaarts als volleerd Mechelen kenner!

Reissom: Euro 295 per persoon

Inclusief:
• Busvervoer Nederland – Mechelen (retour)
• Verblijf in hotel
• Programma, lunches en diner zoals hier boven beschreven.