Een bijzondere incentive reis naar Lapland

Dag 1 – Welkom in Lapland, maak kennis met de traditionele klederdracht

Bij aankomst op de luchthaven van Rovaniemi wordt u opgewacht door onze reisleiding, welke een uitdagend programma voor u heeft voorbereid. Transfer naar het centrum van de stad Rovaniemi zal per bus plaatsvinden. Onderweg stopt u bij een ‘zogenaamd’ paspoortcontrolestation welke bewaakt wordt door grenswachten. Deze bewakers zullen om de paspoorten vragen voor registratie. Omdat de gasten slechts beschikken over buitenlandse paspoorten, zijn deze zogenaamd niet geldig in Lapland. Om toch Lapland in te mogen reizen moeten er een aantal opdrachten worden uitgevoerd.

U overnacht in Santa Claus Hotel in Rovaniemi. Met het officiële paspoort kunnen de gasten doorreizen naar het Lapp “Kotta” dorp; een traditioneel dorp speciaal ingericht voor deze groep. In dit dorp zijn Lappen gekleed in traditionele kleurrijke kostuums en zingen Lapp meisjes traditionele Joiku liedjes. Kaarsen, houthakkers en kampvuren zorgen voor een speciale en warme sfeer. Het diner vindt plaats in het traditionele restaurant ‘Nili’.

Dag 2 – Breek het ijs met een IJsbreker

Direct na het ontbijt ontvangt u van ons warme kleding om direct aan te trekken (sokken, laarzen, wanten, sjaal, bivakmuts en overall). In de bus naar Kemi ontvangt u al aanwijzingen. Transfertijd is ca. 1½ uur. Aan boord van de IJsbreker krijgt u een rondleiding met o.a. een bezoek aan de commandobrug en de machinekamer, en ziet u ‘live’ hoe het ijs wordt gebroken. Na de lunch aan boord wordt u in warme pakken gehesen, zodat u een duik kunt nemen in de ijskoude zee, een unieke ervaring! Vervolgens reizen we terug naar Rovaniemi voor een diner in het Snowland restaurant.

Het Snowland restaurant is volledig gemaakt van sneeuw en ijs (iglo). De kaarsen, lantarens, ijssculpturen en aan het plafond een sterrenhemel zorgen voor een unieke sfeer. U eet aan tafels gemaakt van ijs.

Dag 3 – Excursie met sneeuwscooters, rendieren en husky honden

Na het ontbijt vertrekt u naar een diervriendelijke rendier boerderij. Op deze boerderij kunt u uw rendier rijbewijs halen en steekt u de Poolcirkel over. De lunch wordt geserveerd rond kampvuren. ’s Middags gaat u met de sneeuwscooter naar het husky kamp. U krijgt uitleg over deze honden en u kunt een korte rit te maken met een slee, die voorgetrokken wordt door een aantal honden. Hierna gaat u weer terug naar het hotel waar u gebruik kan maken van de sauna.

Vanavond vindt het diner plaats in restaurant Bear’s. Een heerlijk 3-gangen diner wordt geserveerd in een traditioneel houten schuur, waar diverse staatshoofden ook hebben gedineerd. Transfertijd: 30 minuten.

Dag 4 – Ontbijt of brunch & terugreis naar Nederland.

Reissom vanaf 1490,- euro per persoon

Inclusief:
• retourvlucht Amsterdam (via Helsinki) naar Rovaniemi
• 3-nachten accommodatie in Hotel Santa Claus ****
• ontbijt, lunch en diner
• transfers
• excursies zoals vermeld in bovenstaand programma