Het peloton van Medemblik

Een indrukwekkend evenement waarbij een unieke inkijk wordt gegeven in de oorlogsverhalen uit West-Friesland in Oorlogsmuseum Medemblik. Vervolgens wordt de strijd met elkaar aangegaan tijdens een spannende rally in legervoertuigen.

U wordt ontvangen bij Oorlogsmuseum Medemblik met een kop koffie of thee en wat lekkers. Wanneer de groep compleet is wordt u begroet door Korporaal Jan die begint met de briefing van de dag.

Na de briefing is het tijd om de groep in pelotons te verdelen. Wanneer iedereen gereed is begint het interactieve spel in het Oorlogsmuseum (escaperoom). Tijdens deze activiteit is een juiste samenwerking essentieel om de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren. Terwijl de klok doortikt verdiepen de pelotons zich in de lokale oorlogsverhalen.

Als de code is gekraakt en ieder peloton de weg naar buiten heeft gevonden is het tijd om de strijd voort te zetten met een activiteit naar keuze. U heeft de keuze uit drie activiteiten. De eerste is een battle op het water tijdens de peddelwedstrijd. Welk team weet als eerste het antwoord op de vraag en mag het luchtsirene-alarm luiden? De tweede optie is het Improvisatiespel. Wie kan er op het podium de meeste verhalen, onderwerpen of personen zo goed uitbeelden dat deze worden geraden door de rest van het team? Tot slot is het ook mogelijk om een interactieve rondleiding te volgen. Hierbij wordt het verhaal verteld over de grootste vervoersoperatie over land van de Tweede Wereldoorlog en wordt behandeld welke taken de gevechtsingenieur uitvoerden om de opmars mogelijk te maken om West-Europa te bevrijden.

Na al die inspanningen wordt het tijd om te lunchen. Er staat een lekker lunchbuffet voor u klaar met broodjes, melk en sap.

Als de lunch achter de kiezen zit roept Korporaal Jan; de pelotons moeten snel de legervoertuigen betreden, want de volgende missie gaat van start. In het gebied waar u ’s ochtends over heeft gelezen en geleerd, gaat u nu zelf rijden. Let hierbij op dat u de opdrachten juist uitvoert en zo efficiënt mogelijk de route aflegt. Zorg dat u geen belangrijke plekken mist waar mogelijke vijandelijkheden zijn, om zo de vrijheid van West-Friesland te beschermen!

Nadat de opdrachten goed zijn uitgevoerd en de activiteit is afgelopen, komt u weer terug bij Oorlogsmuseum Medemblik en wordt er in echte veldkeukens uit de Tweede Wereldoorlog een heerlijke maaltijd (blauwe hap) voor u bereidt. De punten van zowel de opdrachten in het Oorlogsmuseum als tijdens de rally worden bij elkaar opgeteld en het winnende team wordt bekend gemaakt. Dit peloton krijgt natuurlijk een mooie prijs in ontvangst.

 

Duur van het evenement: 8 uur (ook mogelijk als middagprogramma)

Aantal personen: 16 - 500 personen (meer of minder op aanvraag.)

Prijsindicatie: € 154,00 p.p.

 

Heeft u een vraag? E-mail of Bel ons 023 - 574 83 79

 

peleton-van-medemblijk  

 medemblik-content

 

Thema's

Meest geboekt

Meer evenementen